label

Wednesday, 6 July 2011

.N.A.K.A.M.A.

DEAR NAKAMA


A friend who I remember being the best
A friend in the good and bad
A friend who help me up when I was down
A friend im not a shame of
My friend who might not be here
But still present in my heart
My friend who I remember till the end
As my friend who was always there. 




hafi's hashim
lyn lyly
alex kong 


A friend like you is like no other friend
A friend like you is a friend i dont regret meeting 
A friend like you is like a friend i cant scream at or fight with
A friend like you is like having no worries in my life
A friend like you is a friend that i dont want to lose
A friend like you is like being in comfort all day
A friend like you is a friend i always wanted
A friend like you is awesomly awesome
A friend like you is random and funny
A friend like you is a friend that i love to death and i will never let go
A friend like you is a friend i can tell all my secrets to
A friend like you is like the little sister ive always wanted
A friend that i can go to to tell them whats wrong
A friend like you is like having no dark days because you brighten them up
A friend like you is a friend that opens up my eyes and helps me avoid bad things
A friend like you is a type of friend that laughs at dumb things i say or do
A friend like you is a friend i am proud to call my best friend


:)

Sunday, 3 July 2011

The Moment of Truth

hello! it's been a while. .

haha, ak malas nak update sebenar yer, sebb korang pon x up to date jgak kn,
weyh! ak rasa mcm da bosan ngan environment kerja kat hotel neh! makin tension ak
ari2 talking nonsense, asik ckp bnda yang sama ari2 , x muak ker..

da la department x ckup org, ader org nak masuk korang g reject, bodo! bodo! bodo!
ko igt ak robot nak berdiri cam tiang letrik, aku pkir nak study jer, sbb tu ak stay kat situ,
kalo x da lame ak da bla, haishhh.. skg nie ak on seeking new job, x kesah la kjer ape,
tapi kurang pressure and management pon x sesak sgt cam skg nie..

tapi ak tgk si Ery Mumu bahagia jer kjer kat depan tu, even ader duit short kn, haha..
x kesah la, die tanak smbung study, family die x kesah pon, family ak kesah.. kn2..
sape kenal ak taw la perangai ak cmner kn2.. ari sbtu ak kjjer dari kul 3pm - 11pm ..
sunday plak ak kjer dari kul 7am - 7pm, x macam nak mati ak, da la x dpt nak tido skg nie..
ak lepak kat mcd trus smpai kul 5 lebey la nie.. melayan tenet smpai lebam..


pasni kalo die offer ak jadi FOA balik pon ak tanak la weh, x hingin... tgk suma orang x ley bla jer ,
senior suma xbley pakai, suma lepas beban kat junior, a few aje yg oke, then sorg senior nie pon nak out da..
adoii... camner x ckup org, nak suh wat kejr lebey, tapi gaji siput...x kesah la, ape pon, kewangan ak selamat wat masa nie. ak kne wat saving byk2, x macam Ery Mumu & Lyn Lyly diorg pompuan  ader laki masing2
x pyh pkkir pasal duit sgt waktu sesak kn2.. hasihh.. untung la korang yer :)

Wednesday, 8 June 2011

kerJAYA!!

akhirnye setiap ahli shinakama dh ade keje masing2..
Ery Mumu & Hafi's Hashim dh keje tetap kt palm garden h0tel..
Alex Kong lak keje nun di ats awan..genting highlands..
aq lak keje part time kt l0w yat..dpt duit beribu2 tp bkn duit aq la..duit c0mpany..hahaha
rsenye thn dpn bru aq cri keje tetap..best lak aq keje kire2 duit nie..hahaha
skrg masing2 dh bzy dgn keje..h0pe 1 day shinakama bley hang 0ut ag same2..i miss tht m0ment T~T

p/s:0it kwn2 ku meriahkn blek r bl0g nie..hahaha

Wednesday, 11 May 2011

NowDays!

Hallo! suma apa khabar! ada baik tak! ??

haha! , macam bangang lak ak tengok sina sekor nie
jual surat khabar, elok2 orang nak beli trus x jadi beli...
mane x nyer, peramah sangat, macam Ery Mumu !


Perkembangan aku setakat neh mendatar jer kot ,
adoiyai .. da 2 interbiew da aku pegi arinni, haha
dedua cakap macam mat salleh.. tapi yg sorg tu mmg
macam mat salleh pon.hAha!

haha, Sok ak pegi putrajaya palm garden hotel.
bley jumper Lyn Lyly, Ery Mumu ..! haha
lame gller la x jmper dorang.. dlu kat teluk rhu bosan
ari2 jumpe, tp skg da len da..haha..

da la, penat la naip bebanyak.. chowww

"The antidote for fifty enemies is one friend" hafis hashim

Tuesday, 10 May 2011

finallY i got JOB ^^

after go to so many interview i had decide work in GENTING
as a Club Assit (ELITE CLUB)
yuhoo
stating : tomorrow 11/5/2010
 scared scared!~~~
GamBAtehHH^^

Wednesday, 4 May 2011

senyum

Date:
3 May 2011

Venue :
Palm Garden Hotel
The Park

Mood :
everything turn xcting wen im with my nakama :)

Nakama :
Lyn Lyly, Hafi's Hashim
while Alex Kong bz cari keje

semalam, 3/5 pukul 3ptg i n my lovely nakama Lyn Lyly pg interbiu kat Palm Garden Hotel Putrajaya,, sebenarnya Lyn Lyly je ade interbiu haritu, aku nye harini weyh 4/5,, tapi sebab aku bawak dia, so aku nyemak la skali amik pas sume pastu teman dia g HR nye opis,, pendek cite dia nak interbiu 2² skali,, weyh! paham tak aku tak bawak resume sijil2 keparat sume tuh ?? adoi,, pk punya pk, redah je la :)

dengan penuh rasa was² nya kitorg pon ikot la sorang encik ensem ni,, aku dengan selamber pakai sua jeans dgn kasut selipar jamban tapi sempat tuka la sebab kereta dekat je paking! haha,, encik ni memang cool sebab dia interbiu kitorg serentak,, so tade la cuak tahap gunung everest,,boleh la main2 mata dgn Lyn Lyly jap,,kemudian dlm bilik meeting tuh, encik ensem itu dengan penuh semangatnya dia bercerita semua pasal resort tersebut tmasuklah tourism planning untuk 3 4 5 6 taun depan,, haha,, dengan penuh kusyuk n muskil nya kitorg pon dengar dgn besemangat.. cerita punya cerita,, last2 dia sebut jugak!! "TECHNICALLY U BOTH DA DAPAT LA KERJA NI" ,, isnin ni boleh mula! hahahahahahahahha
omg! senyum weyh ta boleh stop smpai la balik, tido pon snyum..

tapi lepas je kua dari bilik meeting tuh, terus kol nakama² kitorg la Hafi's Hashim n Alex Kong,, Hafi's Hashim n ALex Kong masih mengali lubang kerja,, wish u both gud luck :) then sebab tlalu happy n senyum yg tak boleh nak hilang, kitorg menuju ke umah Hafi's Hashim, amik dia pastu lepak minum kat Bidor Cafe,, pastuh cerita² detik cemas sblum dan selepas kejadian,, hujan lebat gila start dari kitorg otw g uma Hafi's Hashim,, so lepak Bidor Kafe tu smpai ujan reda,, then g The Park dekat situ2 je, bjalan2 menghabiskan masa lagi weyh,, kitorg kan tade keje lagi! haha pastu da bosan nak mati, kitorg pon balik kajang,, n then aku g anta Lyn Lyly balik sentul :)
video

hafi's hashim tiru gaya hantu yang slalu org nampak kat the park! haha

kitorang memang tade kejeeee

korang ingt korang je tau shuffle? aku pon tau la weyh!
padahal nak jatuh,,haha

budak gileee

happy :)



thats all for today,, thank you, muah muah!

Tuesday, 3 May 2011

gelak n0n-st0p

date : 2/5/2011

venue : Austin steak h0use kajang

nakama : Ery mumu
              Hafi's hashim & Alex k0ng tiada brsama..rugi bt0l

disbbkn lapar aq n ery mumu menuju ke austin steak h0use pd pkul 10 lbh..kami tlah mng'0rder' 2 chic ch0p..
sementara mnunggu mknan dihidang kt0rg mmbelek2 menu yg ade..mnarik bt0l ade sm0ke salm0n, tiger p grill pling menarik saba fish yg mnybbkn ery mumu bengang krn mknan kt0rg xsmpai2 wlpun dh 1 jam tggu..
disbbkn dh xthn tggu ery mumu pn memnggil staf n brkate dgn muke siyes "kami 0rder chic ch0p ke saba fish sbb kt0rg dh lame saba ni" staf 2 dgn pnuh kebangangan mmnggil n memarahi kwn die yg amek 0drer kt0rg td 2..upenye mamat 2 x phm yg sbnrnye kt0rg perli di0rg npe mknan kt0rg xsmpai2 ag..dr siyes tr0s brtukar gelak n0n-st0p krn kebangangan mamat 2 smbil mnerangkan situasi sbnr..dh xthn tggu lme kt0rg pn tkar 0drer dr chic ch0p kpd mknan yg brasap2 yg kt0rg nmpk cust0mer laen mkn kt c2..mcm mnarik je mknan 2 tp ble dpt hampeh..haiissshhh..saba je la

Sunday, 1 May 2011

aku dia kamu : penganggur!

venue :
kajang --> shah alam --> kajang

mood :
suka hati riang gembira tertawa bahagia bersuka ria joli menari! hahahhaha

nakama :
Lyn Lyly, Hafi's Hashim
w/o Alex Kong kat sungai siput :((

description :
semalam 30/4 setelah bjaya bkumpul di istana maharaja singahsana ery *muahaha* dengan bangga nya kitorg keluar penuh yakin dedikasi berwawasan dan bcita2 tinggi menuju job fair kat metro kajang,, weyh! sapa kata metro kajang tak hot weyh? gempak ape,, wayang boleh pilih seat pastu sukahati tuka tempat dan movie juga,,haha habis satu cite masuk hall lain pulak! tempat kauorg boleh? *bangga jap* cite die job fair ni tade la best mane pon,, kecik je,, company yg ade pon boleh la,, kbnyakkan nya swasta rasanya,, so kami pon dgn bersemangat nya p la merayau usha2 booth yang ada,, yang best nye diorg boleh pasang lagu sudirman-aku pengangur,,! SENTAP!! pendek cite la, lepas 2 jam kat situ, kami pulang semula ke sungai jelok amik maharani mama, bawa ke shah alam utk g blaja buat kuih,, yes! memang kami tade keje,, penganggur la katakan,, so jalan2 la,, haha,,

smbil menunggu maharani mama dok buat kuih kat atas, kitorg makan2 pastu pg giant,, time kat giant banyak pulak alat penimbang gampang sepanjang pjalanan aku kat dlm tuh! sakit hati weyh! tau la berat den da 71kg,, pastu setelah di advise oleh Lyn Lyly, aku pon timbang la lagi,, :)) senyum smpai lantai! 66.7 je weyh!! kecoh punya penimbang pink kat umah,, berani dia sabotaj aku! sebab penimbang pink tu aku da daftar gym yg tade lelaki kacax mahupun kurang kacax sbb sume pompuan kat gym tuh,, haish tapi tape,, pasni aku lebeh ensem dari biasa,,hahaha
kakanda along membeli belah tdung2 beliau, while Hafi's Hashim membeli efon baru,, kalau susah nak kol dia lagi tatau la aku,, haha,, sejak2 ade efon baru ni kan, asyik bunyi memanjang efon die,, untungla korang efon bunyi2,,efon aku? mcm biasa la,, ada mcm tade :)
after that, amik maharani mama, kemudian kembali ke kajang,, kemudian kitorg kan tade keje kan? g metro point kajang,, aku men boling harini! haha,, strike kot 1st baling,, pastu mcm biasa la, hampeh,, longkang je bola lolipop tuh pegi,, ouh lupa,, sblum tu kitorg main pool! saksikan la gaya² ensem kitorg,, haha
pastuh balik lah,, malam da kecoh halau hari :)





motif : kasot hafi's hashim ade kale2,,
tu je sbnarnya :)

kau mmg artis weyh harini sume
gamba kau je yg ok ^^

♥ u guys fuckin dam much


nota kuku kaki :
thanks to Azlan Adam n Puteri Farah Hani  ikot same jalan2 suka hati riang ria gembira dgn kitorg :)

Friday, 29 April 2011

Kerja-kerja

hello!!

mmg hari2 yang membosankan lepas da abis belajar,
mmg ari2 ak buang mase main game, merayau da sbg nyer..

nk on9 pon ssh, kalo kat umah sewa dlu laju ak ak on9,
ari2 lak tu ak on9.. haha, rase cam nk study balik jer,
tp degree la... haha,

weyh! ak tade idea la nk kjer ape neh.. nk dtg interview pon takot2
mmg tade lobang2 yg senang ker, kalo ader korang share2 la ngn ak!

bosan la! bye

Thursday, 28 April 2011

cerita tentang k i t a

venue : 
kajang
mood :
aku rindu kauorg doeh,, :(
nakama :
no one,, i sit all by myself :(
decription:
sebab aku rindu kauorg n aku sekarang "pengangur terhormat" dan aku tade keje nak buat dan aku asyik mngadap pc ni 24 jam je dan mengidap penyakit insomnia gara2 study paper en red n puan siti nye pasal ritu dan aku pon mula la merapu kat sini smbil terpk nak upload gamba2 kita se'nakama nieh ,,
tapi kan mana yang aku sempat edit je la,, yg x edit malas la nak upload bnyak sngt!! gamba ni masa na amik paper n last day kt SABAK BERNAM sesape yg nak tgk sngt gmba2 kitorg g je fesbuk kitorg ok :)
rumah 110

          





last night as a student DUP!! :)



bulan cantik  malam itu :)

Friday, 22 April 2011

The Day After Tomorrow

The day after tomorrow
what should we do
where should we go

Final Exam is finish already~
What NExt????
All the Best for us............
We gonna to miss this all sOOn..............

Tuesday, 19 April 2011

Doa-doa Untuk Belajar dan Peperiksaan

Assalamualaikum, hello.. ari ni aku tension giler, mmg da x larat da nk study strategik management ni kn, 
so aku amik option untuk amal kn doa2 neh, korang suma ikut la aku baca.(khas utk Ery Mumu &Lyn Lyly)

1. Ketika memasuki dewan peperiksaan:


وَقُلْ رَبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لِي مِنْ لَدُنْكَ سُلْطَانًا نَصِيرًا

Maksudnya: “Dan katakanlah: “Wahai Tuhanku! Masukkanlah daku dengan kemasukan yang benar lagi mulia, serta keluarkanlah daku daripadanya dengan cara keluar yang benar lagi mulia; dan berikanlah kepadaku daripada sisiMu hujah keterangan serta kekuasaan yang menolongku.”

2. Ketika menerima kertas soalan:

قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي. وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي. وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي. يَفْقَهُوا قَوْلِي.

Maksudnya: “Wahai Tuhanku, lapangkanlah bagiku dadaku. Dan mudahkanlah bagiku tugasku. Dan lepaskanlah simpulan daripada lidahku, supaya mereka faham perkataanku.”

3. Ketika sukar menjawab:

ياَ حَيُّ يَا قَيُّوْمُ، بِرَحْمَتِكَ أَسْتَغِيْثُ.

Maksudnya: “Wahai Tuhan yang maha hidup lagi maha berdiri dengan sendirinya. Dengan rahmatMu aku bermohon pertolongan.”

4. Atau:

اَللَّهُمَّ لاَ سَهْلَ إِلاَّ مَا جَعَلْتَهُ سَهْلاً وَأَنْتَ تَجْعَلُ الْحَزَنَ الصَّعْبَ إِنْ شِئْتَ سَهْلاً.

Maksudnya: “Ya Allah! Tidak ada kesenangan melainkan pada perkara yang engkau jadikan kesenangan padanya. Dan engkau menjadikan kedukacitaan dan kesukaran sebagai mudah dan senang jika Engkau kehendaki.”

5. Jika anda terlupa jawapan:

اَللَّهُمَّ يَا جَامِعَ النَّاسِ لِيَوْمٍ لاَ رَيْبَ فِيْهِ اجْمَعْ عَلىَ ضَالَّتِيْ مَعْلُوْمَاتِيْ.

Maksudnya: “Ya Allah! Tuhan yang menghimpunkan manusia pada hari yang tiada keraguan padanya. Himpunkan barangan dan maklumat yang hilang daripadaku.”

Doa Pengharapan :

Allahumma ya Allah..aku pohon keampunan Mu ya Allah.


Ya Allah !Aku adalah hamba Mu dan anak dari hambaMu. Ubun-ubunku berada diatas tangan Mu. Janganlah Kau tinggalkan aku dalam keadaan berhajat melainkan kau tunaikan hajatku, janganlah kau tinggalkan aku dalam keadaan bermohon melainkan Kau penuhilah permohonan ku.

Ya Allah! Aku bermohon kepada Mu. Jika dengan kejayaan didalam peperiksaan ini membuatkan aku lebih beristiqamah dalam menyampaikan agamamu,maka izinkanlah kejayaan tersebut. Jika sebaliknya,aku pulangkan segala – galanya didalam pengetahuanmu.

Ya Allah, Ya Tuhanku....Sesungguhnya engkau mengetahui setiap perkara yang berlaku dan Engkaulah yang berkuasa atas perkara tersebut...Amin

"The language of friendship is not words but meanings" hafi's hashim

Thursday, 14 April 2011

from Dusk till Dawn

vanue :
110 teluk rhu
mood :
huruf 'h' kat keyboard ni nak kena terajang gear 9 agaknya,, bukan men susah nak tekan!
nakama :
Hafi's Hashim, Lyn Lyly
description :
nothing special just another day mcm 2 3 4 5 hari lepas,,
tido dr dawn smpai dusk! ahaha,, sume pasal study en red nye subjek
skrg da smpai chapter 9,, tgl 10,11 n 12,, subjek yg 'superb best'!
thanks to my nakama 'hafi's hashim' sbb study sama2,, rutin kita sama la weyh!! haha

lyn lyly prefer to study by herself while alex kong harini dapat 'heart attack' sbb tlalu bnyk study katanya,,so,harini macam biasa, xtvty kibas kumbang liar mesti ada!
asyik nak atack aku jer,, sume sebab saya wangi :)

da stdy mula la kelubur masing2,, so kami meggi-ing berjemaah
5 am, while masak'ing, lyn lyly terpegun dgn bau harum makanan, lalu bangun n menjoin kami sblm smbng study dia,, aahaha


















p/s : having fun membonceng motosikal jiran seblah umah g atm n sukati sblm study ^^ sejuk sejuk

oVerNiGht! over, over n over again..

time           : 0427am
venue         : house 110
energy level: 50k/Psi


hAha, skg da pkol 4 lebey da, tp x ngantok lagi, cmner??
pale ak da naik penin da tgk nota en.redzuan nih.. hadoii..
yg si Lyn Lyly da wat kilang taik mata da dalam bilik,
yg Alex Kong lak konon-konon sakit jantung. haha
macam2 la korang.. yg si Ery Mumu cepat sangat abis mentelaah


Weyh Ery Mumu apesal, kumbang busuk asik attack ko jer mlm neh??


video

"There are big ships and small ships.  But the best ship of all is friendship."

Wednesday, 13 April 2011

haHAha! haPPy LaUgh tiMe!

time            :  0700am
venue          : house 105
energy level : 0.5k/Psi (ngantuk)

haha! memang best skg nih!
study time malam tido time siang,

skg nie da jadi "habit" me, n my nakama (Ery Mumu)
while Alex Kong n Lyn Lyly buat kilang taik mata
dekat dalam bilik masing2!
bley tahan penat buat kejer giler cmnih, haHa,
pasni ta dapat da la nak buat cmnie kn!

biar pon teluk rhu sunyi, tp kteorang hepy
ngan life kteorang nowdays, haHa, main bakar2
bunuh2 Kumbang busuk nak mampus! haHa















"A good friends is cheaper than therapy" hafi's hashim

Tuesday, 12 April 2011

a nother day a nother dawn

mood :
study study study
venue :
sungai besar 'town'
xtvty :
membeli belah
nakama :
Lyn Lyly , Alex Kong
dscription :
after 4 hari berkrung kt teluk rhu yg 'best gile' tahap tenggiling sampai berguling2 nieh, i decide to went out to beli pen n stuff utk x'am with my nakama Lyl Lyly & Alex kong while Hafi's Hashim mghabiskn siang die dgn tido!
we bought pen yang ensem utk naikkan gear study, n 'snap'! da bebelas taun ta jumpa mainan ni,, dulu skola rendah slalu main kat skola dgn kawan2,, :) then bought some buah2an n my nakama beli KFC,,then mandikan my big ensem black car sbb dia kena tepung smalam masa jiran main kejar2 for lela birthday :)
so tonight will be another dawn for us to study study study!!
one day i dgn begitu yakin n taksup nya sure that we'll miss this fuckin bored place called 'SABAK BERNAM' :)

LiFe LiFe

Final exam is c0ming s0on..
   2 week ( study week )
            tapi....
  1 week brtenang & berser0n0k..
  1 week lgi bru nk study..
            skarang...
  ble tgk n0te2 yg ade rse nye x ckup mse nk stdy..
        arrrrgggghhhh~ pe ag...
 n0w is time f0r STUDY STUDY STUDY..
 kne buat yg trbaek t0k pastikn yg aq x repeat ape2 paper t0k next sem..ForeVer GudBYE Psis!!
 G0 Go Study!!Go G0 Semangat!!!hahahaha XD

 

Monday, 11 April 2011

testing power

ksjdhvc jdkl;kpoekcfjoenfvjnvicnefvoiejfcjnfc nhetcf7gch9j0pldkmnjbhvgcxrct7fy8gu9hi0jo-k[pl,mkn bhjcyfxtsy6d57f8tg90ui[plkmnlbkvhjcyxrtse65e7rt89y0u-ikp[mkln jhfgxdtzes5a4e6rt7809u-i=ol][,;'l kjhgcyxrts54e5t798y0ujopmlnk jkhcytd5

GoMu G0mU

kn0wing u guys is the best things eva tht happen in my life..
thanx 4 evry thing..
*susah sng
*suke duke
*lapar kenyang
*g0sip g0sip
hahahahahahahahaha
akhirnye mase brjauhan akn tibe xlame ag..
sebl0m 2 mari lah kite study..arap2 kite dpt k0nv0 same2 thn dpn..
yahuu~ "id0p ShiNakama" ^_^

hahhahahahaa saya aki

hahahhahaa,, saya aki la ponnn

k a m i

hafis hashim
lyn lyly
ery mumu
alex kong
( student last sem DUP 08 )
          2008-2011
3 TAHUN PERKENALAN
*mngenal erti prsahabatan antara kite