label

Wednesday, 11 May 2011

NowDays!

Hallo! suma apa khabar! ada baik tak! ??

haha! , macam bangang lak ak tengok sina sekor nie
jual surat khabar, elok2 orang nak beli trus x jadi beli...
mane x nyer, peramah sangat, macam Ery Mumu !


Perkembangan aku setakat neh mendatar jer kot ,
adoiyai .. da 2 interbiew da aku pegi arinni, haha
dedua cakap macam mat salleh.. tapi yg sorg tu mmg
macam mat salleh pon.hAha!

haha, Sok ak pegi putrajaya palm garden hotel.
bley jumper Lyn Lyly, Ery Mumu ..! haha
lame gller la x jmper dorang.. dlu kat teluk rhu bosan
ari2 jumpe, tp skg da len da..haha..

da la, penat la naip bebanyak.. chowww

"The antidote for fifty enemies is one friend" hafis hashim

Tuesday, 10 May 2011

finallY i got JOB ^^

after go to so many interview i had decide work in GENTING
as a Club Assit (ELITE CLUB)
yuhoo
stating : tomorrow 11/5/2010
 scared scared!~~~
GamBAtehHH^^

Wednesday, 4 May 2011

senyum

Date:
3 May 2011

Venue :
Palm Garden Hotel
The Park

Mood :
everything turn xcting wen im with my nakama :)

Nakama :
Lyn Lyly, Hafi's Hashim
while Alex Kong bz cari keje

semalam, 3/5 pukul 3ptg i n my lovely nakama Lyn Lyly pg interbiu kat Palm Garden Hotel Putrajaya,, sebenarnya Lyn Lyly je ade interbiu haritu, aku nye harini weyh 4/5,, tapi sebab aku bawak dia, so aku nyemak la skali amik pas sume pastu teman dia g HR nye opis,, pendek cite dia nak interbiu 2² skali,, weyh! paham tak aku tak bawak resume sijil2 keparat sume tuh ?? adoi,, pk punya pk, redah je la :)

dengan penuh rasa was² nya kitorg pon ikot la sorang encik ensem ni,, aku dengan selamber pakai sua jeans dgn kasut selipar jamban tapi sempat tuka la sebab kereta dekat je paking! haha,, encik ni memang cool sebab dia interbiu kitorg serentak,, so tade la cuak tahap gunung everest,,boleh la main2 mata dgn Lyn Lyly jap,,kemudian dlm bilik meeting tuh, encik ensem itu dengan penuh semangatnya dia bercerita semua pasal resort tersebut tmasuklah tourism planning untuk 3 4 5 6 taun depan,, haha,, dengan penuh kusyuk n muskil nya kitorg pon dengar dgn besemangat.. cerita punya cerita,, last2 dia sebut jugak!! "TECHNICALLY U BOTH DA DAPAT LA KERJA NI" ,, isnin ni boleh mula! hahahahahahahahha
omg! senyum weyh ta boleh stop smpai la balik, tido pon snyum..

tapi lepas je kua dari bilik meeting tuh, terus kol nakama² kitorg la Hafi's Hashim n Alex Kong,, Hafi's Hashim n ALex Kong masih mengali lubang kerja,, wish u both gud luck :) then sebab tlalu happy n senyum yg tak boleh nak hilang, kitorg menuju ke umah Hafi's Hashim, amik dia pastu lepak minum kat Bidor Cafe,, pastuh cerita² detik cemas sblum dan selepas kejadian,, hujan lebat gila start dari kitorg otw g uma Hafi's Hashim,, so lepak Bidor Kafe tu smpai ujan reda,, then g The Park dekat situ2 je, bjalan2 menghabiskan masa lagi weyh,, kitorg kan tade keje lagi! haha pastu da bosan nak mati, kitorg pon balik kajang,, n then aku g anta Lyn Lyly balik sentul :)
video

hafi's hashim tiru gaya hantu yang slalu org nampak kat the park! haha

kitorang memang tade kejeeee

korang ingt korang je tau shuffle? aku pon tau la weyh!
padahal nak jatuh,,haha

budak gileee

happy :)



thats all for today,, thank you, muah muah!

Tuesday, 3 May 2011

gelak n0n-st0p

date : 2/5/2011

venue : Austin steak h0use kajang

nakama : Ery mumu
              Hafi's hashim & Alex k0ng tiada brsama..rugi bt0l

disbbkn lapar aq n ery mumu menuju ke austin steak h0use pd pkul 10 lbh..kami tlah mng'0rder' 2 chic ch0p..
sementara mnunggu mknan dihidang kt0rg mmbelek2 menu yg ade..mnarik bt0l ade sm0ke salm0n, tiger p grill pling menarik saba fish yg mnybbkn ery mumu bengang krn mknan kt0rg xsmpai2 wlpun dh 1 jam tggu..
disbbkn dh xthn tggu ery mumu pn memnggil staf n brkate dgn muke siyes "kami 0rder chic ch0p ke saba fish sbb kt0rg dh lame saba ni" staf 2 dgn pnuh kebangangan mmnggil n memarahi kwn die yg amek 0drer kt0rg td 2..upenye mamat 2 x phm yg sbnrnye kt0rg perli di0rg npe mknan kt0rg xsmpai2 ag..dr siyes tr0s brtukar gelak n0n-st0p krn kebangangan mamat 2 smbil mnerangkan situasi sbnr..dh xthn tggu lme kt0rg pn tkar 0drer dr chic ch0p kpd mknan yg brasap2 yg kt0rg nmpk cust0mer laen mkn kt c2..mcm mnarik je mknan 2 tp ble dpt hampeh..haiissshhh..saba je la

Sunday, 1 May 2011

aku dia kamu : penganggur!

venue :
kajang --> shah alam --> kajang

mood :
suka hati riang gembira tertawa bahagia bersuka ria joli menari! hahahhaha

nakama :
Lyn Lyly, Hafi's Hashim
w/o Alex Kong kat sungai siput :((

description :
semalam 30/4 setelah bjaya bkumpul di istana maharaja singahsana ery *muahaha* dengan bangga nya kitorg keluar penuh yakin dedikasi berwawasan dan bcita2 tinggi menuju job fair kat metro kajang,, weyh! sapa kata metro kajang tak hot weyh? gempak ape,, wayang boleh pilih seat pastu sukahati tuka tempat dan movie juga,,haha habis satu cite masuk hall lain pulak! tempat kauorg boleh? *bangga jap* cite die job fair ni tade la best mane pon,, kecik je,, company yg ade pon boleh la,, kbnyakkan nya swasta rasanya,, so kami pon dgn bersemangat nya p la merayau usha2 booth yang ada,, yang best nye diorg boleh pasang lagu sudirman-aku pengangur,,! SENTAP!! pendek cite la, lepas 2 jam kat situ, kami pulang semula ke sungai jelok amik maharani mama, bawa ke shah alam utk g blaja buat kuih,, yes! memang kami tade keje,, penganggur la katakan,, so jalan2 la,, haha,,

smbil menunggu maharani mama dok buat kuih kat atas, kitorg makan2 pastu pg giant,, time kat giant banyak pulak alat penimbang gampang sepanjang pjalanan aku kat dlm tuh! sakit hati weyh! tau la berat den da 71kg,, pastu setelah di advise oleh Lyn Lyly, aku pon timbang la lagi,, :)) senyum smpai lantai! 66.7 je weyh!! kecoh punya penimbang pink kat umah,, berani dia sabotaj aku! sebab penimbang pink tu aku da daftar gym yg tade lelaki kacax mahupun kurang kacax sbb sume pompuan kat gym tuh,, haish tapi tape,, pasni aku lebeh ensem dari biasa,,hahaha
kakanda along membeli belah tdung2 beliau, while Hafi's Hashim membeli efon baru,, kalau susah nak kol dia lagi tatau la aku,, haha,, sejak2 ade efon baru ni kan, asyik bunyi memanjang efon die,, untungla korang efon bunyi2,,efon aku? mcm biasa la,, ada mcm tade :)
after that, amik maharani mama, kemudian kembali ke kajang,, kemudian kitorg kan tade keje kan? g metro point kajang,, aku men boling harini! haha,, strike kot 1st baling,, pastu mcm biasa la, hampeh,, longkang je bola lolipop tuh pegi,, ouh lupa,, sblum tu kitorg main pool! saksikan la gaya² ensem kitorg,, haha
pastuh balik lah,, malam da kecoh halau hari :)





motif : kasot hafi's hashim ade kale2,,
tu je sbnarnya :)

kau mmg artis weyh harini sume
gamba kau je yg ok ^^

♥ u guys fuckin dam much


nota kuku kaki :
thanks to Azlan Adam n Puteri Farah Hani  ikot same jalan2 suka hati riang ria gembira dgn kitorg :)